Wie

Nienke Oosterheert
Risk en process management consultant
shadow

In vast dienst werkzaam bij een grote pensioenuitvoerder. Begonnen als Senior Enterprise Risk Manager, bij het team verantwoordelijk voor Enterprise Risk Management. Sindsdien diverse teammanagersrollen binnen de unit Pensioenbeheer vervult.

Op reis rond de wereld tijdens een sabbatical.

(Operational) Risk Management adviseur bij een verzekeraar. Nienke was als kernteamlid betrokken bij de implementatie van een Integrated (risk) Control Framework. Ze was, in samenwerking met senior medewerkers en hoger management, verantwoordelijk voor de IST analysis, SOLL en gap bepaling voor diverse business lines.

In vaste dienst bij een private bank. Hier was Nienke onder andere verantwoordelijk voor operational risk management en risk self assessments.

Senior Business consultant bij organisatieadviesbureau, activiteiten onder andere:

  • doceren aan de BPM academy;
  • ontwikkelen procesoptimalisatiegame;
  • optimaliseren verkoopproces bij dienstverlener op het gebied van videoconferencing;
  • deelproject leiden en proces analyseren bij migratie pensioenuitvoerders;
  • proces optimaliseren bij aanbieder financiële software;
  • implementatiecoördinator grootbank.

Projectaanjager bij organisatieadviesbureau.

Achtergrond

Nienke werkt als consultant aan risico en / of procesmanagement opdrachten. Vanuit eerdere opdrachten heeft zij ervaring met integrated / internal control frameworks, waarbij ze een inventarisatie maakte van de huidige risico- en procesbeheersing en op basis hiervan het framework en de weg naar de implementatie hiervan op maat maakte voor de opdrachtgever.

Hiervoor werkte Nienke 2,5 jaar bij een private bank binnen de afdeling Risk Management en was onder andere verantwoordelijk voor Operational Risk en risk self assessements. Hiervoor werkte ze zeven jaar als procesoptimalisatie consultant en deed ervaring op in diverse rollen bij verschillende financiële instellingen.

De combinatie van de twee vakgebieden risk management en process management is waar de kracht van Nienke ligt. Vanuit een risico inventariserend oogpunt op zoek gaan naar de optimalisatie van processen. Optimalisatie van zowel operationele processen als van het risicobeheersingsproces.

Als business consultant is Nienke Oosterheert doelgericht zonder de menselijke aspecten van een organisatie uit het oog te verliezen. Haar inlevingsvermogen, daadkracht en enthousiasme zorgen dat ze in een nieuwe omgeving snel effectief is.

  • doelgericht;
  • organisatie bewust;
  • theoretische en praktisch toepasbare kennis.